• 01.jpg
  • 02.jpg
  • 03.jpg
18. Avrupa Spor Yaralanmaları, Artroskopi ve Diz Cerrahisi Kongresi (European Society of Sports Traumatology, Arthroscopy & Knee Surgery (ESSKA) Congress) 9-12 Mayıs 2018 tarihleri arasında İskoçya’nın Glasgow şehrinde yapıldı. Diz Cerrahisi ile ilgilenen bütün dünyadan 4000 ortopedistin katıldığı bu kongre, ISAKOS kongresi ile birlikte diz cerrahisi alanındaki en büyük ve bilimsel düzeyi en yüksek kongrelerden birisi oldu.

Bu kongreye hekimlerimizden Op. Dr. Asım Kayaalp ve Prof. Dr. N. Reha Tandoğan katıldılar. Kongre sırasında Prof. Tandoğan “Is it the prosthesis or the circumstances which determine the outcome of total knee arthroplasty?“ başlıklı “keynote lecture” konferansını verdi. Prof Tandoğan, aynı zamanda başkanı olduğu European Knee Associates Tibial Rotation in TKA Focus Group’un 2 yıllık çalışmalarını sunduğu sempozyuma başkanlık yaptı.

Dr. Tandoğan, bu kongre sırasında Journal of Knee Surgery, Sports Traumatology & Arthroscopy (KSSTA Journal) dergisinin yardımcı editörlüğüne (Associate Editor) seçildi ve 2016 yılında verilen “Best Reviewer” (en iyi bilimsel hakem) ödülünü törenle aldı.

Bu kongre sırasında yapılan seçimle, Dr. Tandoğan EKA’nın (European Knee Associates) genel sekreterliğine getirildi. Dejeneratif dizde tanı, eklem koruyucu cerrahi ve diz protezleri konusunda bilimsel çalışmalar yapan EKA, 140 üyesi ile ESSKA’nın en aktif alt birimlerinden bir tanesi. Dr. Tandoğan, aynı zamanda 13-14 Temmuz 2018 tarhleri arasında İstanbul’da yapılacak olan 2. EKA-ESSKA temel diz artoplastisi kursunun başkanlığına da seçildi.

Ülkemizden 30 civarında ortopedistin katıldığı bu büyük bilimsel etkinlikte, Türk bilim insanlarının etkinliği ve çalışmaları artarak devam ediyor.